Facebook

Indonesië



Indonesië bestaat uit meer dan 16.000 eilanden en is met ruim 200 miljoen inwoners het op 3 na grootste land ter wereld. Het land ligt voor het grootste gedeelte rond de evenaar en heeft een tropisch klimaat. Bovendien ligt Indonesië voor een gedeelte op de zogenaamde "Ring of Fire" met als gevolg dat op veel eilanden werkende vulkanen te vinden zijn.
De website van het Indonesische verkeersbureau is indonesia-tourism.com.


Indonesië ligt rond de evenaar en heeft een tropisch klimaat (warm en vochtig). Op Java, Bali en Lombok liggen overdag de temperaturen vrijwel het gehele jaar rond de dertig graden. 's Nachts koelt het af tot zo'n 25 graden. In de steden is het vaak broeierig en warm. Buiten de steden is het wat koeler. Op de toppen van bergen en vulkanen kan het zelfs behoorlijk fris zijn.

Moesson
De moessonperiode begint meestal in oktober/november en eindigt meestal in maart/april. Tijdens de moessonperiode is de kans op regenbuien groter dan in de droge periode. Ook zijn de regenbuien tijdens de moessonperiode feller dan in de droge periode. Regenbuien zijn vaak van korte duur (1 a 1,5 uur) en na een regenbui klaart het meestal snel weer op. Dagen waarop het constant regent komen niet vaak voor. Tijdens de moessonperiode is het landschap groener dan in de droge periode.


Omdat Indonesië rond de evenaar ligt, is de dag precies 12 uur lang. De zon komt ongeveer om 5.30 uur op (om 6:00 uur is het volledig licht) en gaat rond 17:30 onder (om 18:00 uur is het volledig donker). De wisseling van licht naar donker gaat erg snel; ongeveer binnen 20 minuten. Een schemerperiode kent men dus eigenlijk niet. Aangezien het op Bali en Lombok 1 uur later dan op Java, is de zonsopkomst en zonsondergang op Bali en Lombok ook wat later dan op Java.


In Indonesië zijn nog sporen te vinden uit de tijd dat Indonesië een kolonie was van het Koninkrijk der Nederlanden. Deze sporen zijn nog wel aanwezig maar hebben meestal plaats moeten maken voor het moderne Indonesië.
Sommige sporen zijn echter nog zichtbaar maar dit heeft meer te maken met het feit dat er geen geld was voor andere dingen. Die sporen zijn dus min of meer toevallig bewaard gebleven. De laatste jaren worden dit soort sporen beter bewaard en soms zelf gerestaureerd.